Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Публічна дискусія «Чи можливо відновити експорт під час війни?»

Дата: 23.06.2023 13:46
Кількість переглядів: 98

Фото без опису
Запрошуємо Вас на публічну дискусію «Чи можливо відновити експорт під час війни?».

 

29 червня 2023 року з 15:00 до 16:30 ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» (ІЕД) проведе публічну дискусію «Чи можливо відновити експорт під час війни?»

На тлі військової ескалації український бізнес продовжує мати оптимістичні настрої та відновлює виробництво. Водночас сповільнилося відновлення експорту, що є результатом логістичних, безпекових та виробничих викликів. Частина експортерів вже досягнула верхньої межі можливостей відновлення зовнішньоекономічної діяльності. Однак відновлення експорту є критично важливим для реанімації української економіки. Саме тому команда ІЕД підготувала окреме дослідження щодо експорту в рамках Нового щомісячного опитування підприємств.

Під час заходу наш експерт Євген Ангел представить основні результати Нового щомісячного опитування підприємств «Український бізнес під час війни» щодо відновлення експортної діяльності.

Зокрема серед головних результатів:

  • Частині бізнесу досі важко відновити експортну діяльність. 19% підприємств не мали експорту впродовж останніх 12 місяців, хоча експортували до війни.
  • Більше половини підприємств (59%) не очікують змін обсягів експорту в найближчі декілька місяців. Однак 37% вказують про очікуване зростання, а лише 3% - про скорочення.
  • Головними перешкодами для експортерів станом на травень  2023 року були черги на західних кордонах України (57%), морська блокада (37%) та складні митні формальності (28%).

 

В панельній дискусії беруть участь:

  • Вероніка Мовчан, директорка з наукової роботи ІЕД, керівниця Центру економічних досліджень
  • Ірина Косе, старша наукова співробітниця ІЕД
  • Ольга Трофімова, директорка напряму "Експорт - Інтернаціоналізація" Українського Кластерного Альянсу
  • Представник Офісу з просування експорту України

Після презентації відбудеться сесія запитань і відповідей.

Модераторка зустріч Оксана Кузяків, виконавча директорка ІЕД, керівниця проєкту, керівниця Центру досліджень сучасного суспільства.

 

Захід відбудеться 29 червня 2023 року з 15:00 до 16:30 онлайн в ZOOM

Мова зустрічі: українська

 

✅ Для отримання посилання на трансляцію в ZOOM, просимо зареєструватися: https://forms.gle/w8gYeY3gixGf1A2x6

 

Захід проводиться в рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», який реалізується ІЕД за сприяння Європейського Союзу, та співфінансування МФ «Відродження» та ATLAS Network.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора