Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вітання голови Косівської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми зі святом Святих Первоверховних апостолів Петра і Павла

Дата: 12.07.2023 09:05
Кількість переглядів: 113

Фото без опису
Шановні краяни!

Щиросердечно вітаємо вас зі святом Первоверховних апостолів Петра і Павла. Цей день спільного вшанування цих Святих історично встановлений як спогад про їхню мученицьку кончину в Римі за часів правління імператора Нерона.

За священним переданням апостола Петра було розп’ято на хресті, але вниз головою, бо він говорив, що недостойний померти як помер Христос Спаситель. Апостола Павла, який мав римське громадянство, не розіп’яли, а стратили через відсічення голови мечем.

Від давнього часу склалася традиція згадувати день пам’яті цих двох найбільших апостолів, засвідчуючи їхню спільну славу угодників Божих і проповідників Євангелія, яке вони успішно поширили серед країв та народів.

Життя цих двох великих апостолів нагадує нам про наше особливе покликання як християн бути свідками Христа у світі. Приклад Петра і Павла вчить нас, що грішник може навернутися, гонитель виправитися, а той, хто зрікся, розкаятися та загладити свою провину. Але все це відбудеться тільки тоді, якщо ми трудитимемося, не покладаючи рук, долаючи труднощі та перешкоди у своєму житті.

Сьогодні у ці важкі часи боротьби проти російського загарбника приклад подвигу та мученицька смерть за Христа цих апостолів доводять нам, що боротьба за правду і духовну чистоту народу є святою, і веде до неодмінної перемоги світла над темрявою, добра над злом.

Вшановуючи пам’ять Святих апостолів Петра і Павла, будемо молитовно просити їх перемоги для України, допомоги в утвердженні в істинній вірі, настанови у покаянні та творенні добрих справ.

Святі апостоли Петре і Павле, моліть Бога за нас!

З повагою

Голова Косівської районної державної
дміністрації – начальник районної
військової адміністрації
Наталія КУЧМА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора