Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В НПП «Гуцульщина» освятили новозбудовану Хресну Дорогу

Дата: 12.07.2023 20:01
Кількість переглядів: 85

Фото без опису
В день, коли в Україні вшановують Святих Першоверховних апостолів Петра і Павла, в Національному природному парку «Гуцульщина» освятили споруджену Хресну Дорогу зі стаціями.

Фото без описуЦя важлива та урочиста подія зібрала сьогодні, 12 липня 2023 року, багатьох вірян. На молитовному заході побувала і голова Косівської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма.

Фото без описуХресний хід, який очолили отець-декан УГКЦ Роман Іванюлик та отець Василь Павлюк, розпочався від каплиці Божої Матері на участку «Скалка», що в урочищі «Голиця». Саме тут на початку 40-х років ХХ століття маленькому хлопчику Івану Баранюку, який випасав худобу неподалік свого дому, явилася Божа Матір.

Фото без описуОб’явлення Пресвятої Богородиці запам’яталося Іванкові на все життя. Вже на пенсії чоловік вирішив облаштувати місце явлення Діви Марії і власноруч спорудив в скалі капличку. Згодом стараннями працівників НПП «Гуцульщина» каплицю оновили та провели відповідні роботи з благоустрою території довкола статуї Богородиці.

Фото без описуНе так давно у директора Національного парку Юрія Стефурака виникла думка спорудити на цьому місці Хресну Дорогу. За ідеєю, Хресна Дорога, що символізує тернистий шлях Ісуса Христа, повинна була об’єднати два духовні місця – каплицю Божої Матері на участку «Скалка» із каплицею поблизу мінерального джерела на Баланівці.

Фото без описуЗадум звести стації Хресного Шляху, який пролягає територією Парку, втілювали в життя вже в час повномасштабної війни в Україні. Робота об’єднала довкола себе весь колектив НПП «Гуцульщина».

Фото без описуЗгуртовано, в єдності та з вірою в Бога Хресну Дорогу збудували в найкоротші терміни. А вже сьогодні учасники заходу, об’єднані у щирій молитві за мир в Україні, пройшли новозведеною дорогою страждань нашого Спасителя.

Фото без опису«Щиро вдячна колективу НПП «Гуцульщина» за духовну ініціативу у спорудженні Хресної Дороги. Впевнена, що це місце неодмінно стане місцем сили та паломництва багатьох вірян», - подякувала природоохоронцям Наталія Кучма.

Фото без описуЗахід завершили спільною молитвою за Воїнів України та перемогу нашої держави у війні з агресором.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора