Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Батьківське серце» - такою зворушливою назвою, що несе в собі всю силу, глибину та безмежність почуттів батька до своєї кровинки, назвали обереги для дітей загиблих воїнів України.

Дата: 14.07.2023 14:12
Кількість переглядів: 244

Фото без опису
Ініціатива започаткування проєкту «Батьківське серце», який реалізується по всій Україні, належить Громадській Спілці «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове Братерство України». Дітям Героїв, полеглих за мир в Україні, вручають іменні кулони, що мають вигляд серця в обрамленні тернового вінка із символічною краплиною крові. На знак глибокої шани та вдячності за подвиг всі діти, які втратили на війні батька, отримають від Спілки такий оберіг як символ невмирущої батьківської любові, опіки та тепла його батьківських рук.

Фото без описуВчора, 13 липня 2023 року, у Верховині такі кулони-обереги вручили дітям загиблих Захисників із Верховинщини та Косівщини. Захід розпочали спільним виконанням Гімну України та хвилиною мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії окупантів. Срібні серця освятили о. Роман Болехівський та о. Іван Рибарук.

Фото без описуКожна присутня у залі дитина отримала «Батьківське серце» як пам’ять про своїх татусів, полеглих смертю Героя за мирне майбутнє на рідній землі.

Фото без описуОбереги зі срібла та подарунки дітям вручали Президент ГС ВВЦО «Бойове Братерство України» Павло Жебрівський, начальник відділу в Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець, командир Івано-Франківського полку Спілки Михайло Йонда, офіцер проєкту «Батьківське серце» Микола Ільченко, начальник відділення Верховинського РТЦК та СП Андрій Сухарчук та заступник Верховинського селищного голови Оксана Чубатько.

Фото без описуСлід додати, що обереги від Бойового Братерства України отримали тринадцятеро дітей із Косівського району, серед яких восьмеро дітей, батьки яких призивалися на військову службу Верховинським РТЦК та СП, та п’ятеро дітей із Яблунівської територіальної громади.

Фото без описуЦього дня слово також мали голова Верховинської РВА Василь Бровчук, очільниця Косівського району Наталія Кучма, голова Верховинської районної ради Юрій Філипчук та заступник Верховинського селищного голови Оксана Чубатько.

Фото без опису«Жодні слова втіхи не в змозі вгамувати болю втрати найріднішого. Смерть кожного Воїна – це велика втрата для всієї України, бо на війні гинуть найкращі сини та дочки української нації», - звернулася до присутніх Наталія Кучма.

Фото без описуУ своєму виступі керівниця району висловила родинам загиблих співчуття та запевнила їх у всебічні підтримці і допомозі.

Фото без описуЯк зазначають організатори заходу, такі іменні кулони найближчим часом отримають всі діти Косівського району, батьки яких загинули за волю та незалежність України.

Фото без описуБільше фото можна переглянути за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора