Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові відзначили День Української Державності

Дата: 28.07.2023 15:41
Кількість переглядів: 88

Фото без опису
Сьогодні у Косові на майдані Незалежності відбувся захід до Дня Української Державності. Це свято українці відзначають другий рік поспіль в знак утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення.

Урочистості розпочали підняттям Державного Прапора України. Під звучання «Ще не вмерла Україна…» право здійняти український жовто-блакитний стяг надали солдату Юрію Братухіну.

Фото без описуХвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять всіх Героїв давнини і сучасності, які поклали своє життя за волю та незалежність України.

Фото без описуЗі зверненням з нагоди Дня Української Державності виступив заступник голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак, висловивши надію, що у скорому часі на рідній українській землі запанує довгоочікуваний мир.

Фото без опису«Споконвіків наш великий народ бореться за свою свободу і державність. Нас нікому не під силу поневолити чи знищити. Ми – країна вільних людей. Ми – народ, який має власну державність. Сьогодні ми захищаємо її зі зброєю в руках, а вже невдовзі переможно виженемо окупантів з нашої Богом дарованої землі», - зазначив у своєму виступі заступник голови райдержадміністрації.

Фото без описуЗахід завершили духовним гімном України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

Фото без описуРазом із очільником районної поліції Павлом Федієм Василь Жмендак поклав квіти до пам’ятника Борцям за волю України.

Фото без описуЗахід до Дня Української Державності підготував Будинок культури та дозвілля Косівської міської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора