Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові дітям загиблих Героїв вручили іменні кулони

Дата: 10.08.2023 17:41
Кількість переглядів: 161

Фото без опису
55 іменних кулонів-оберегів у формі обрамленого терновим віттям серця отримали сьогодні діти полеглих бійців із Косівщини.

Такі срібні серця вручають дітям загиблих Захисників України в рамках проєкту «Батьківське серце», який реалізовується Громадською спілкою «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове Братерство України».

Фото без опису

Як розповідає голова Спілки Леонід Климчук, іменні кулони вручають з 2019 року на знак глибокої шани та вдячності за подвиг своїх побратимів.

Фото без опису

«Війна триває. Україна щодня втрачає своїх гідних синів та дочок. Дітям Героїв, полеглих за мир в Україні, вручаємо кулони, на звороті яких викарбувані імена та прізвища їхніх батьків. Ці обереги є символом невмирущої батьківської любові, опіки та тепла рук найріднішої людини», - зі сльозами на очах ділиться Леонід Климчук.

Захід пам’яті та шани розпочали виконанням Гімну України та хвилиною мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії окупантів. Щиро лунала спільна молитва за полеглих Героїв.

Фото без опису

«Сьогодні нас об’єднала пам’ять… Пам’ять про тих, хто зі зброєю в руках став на захист рідної землі. Пам’ять про найрідніших людей, котрих, на жаль, не повернути, але які завжди житимуть у наших серцях», - звернувся до присутніх начальник відділу в Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець.

Освячені «Батьківські серця» сьогодні отримала кожна дитина, яка втратила на війні батька.

Фото без опису

Обереги зі срібла та подарунки дітям вручали голова ГС ВВЦО «Бойове Братерство України» Леонід Климчук, начальник відділу в Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець, командир Івано-Франківського полку Спілки Михайло Йонда, командир Галицького полку Спілки Володимир Волошин, голова Косівської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма і начальник відділення Косівського РТЦК та СП Юрій Голуб.

«Україна завжди пам’ятатиме своїх Героїв. Ми вдячні нашим землякам за мужність та відвагу. Світла їм пам’ять», - такими словами завершила свій виступ Наталія Кучма.

Фото без опису

Цього дня родинам загиблих дарували свої творчі виступи Ірина Баранюк, Артем Ловягін, учні хореографічного відділу Косівської школи мистецтв, Михайло Строїч, Вікторія Колобейчук та народний аматорський гурт «Гармонія». Захід підготував Будинок культури та дозвілля Косівської міської ради.

Фото без опису

Слід додати, що, окрім оберегів та подарунків від Спілки, діти також отримали пакунки солодощів за сприяння керівництва територіальних громад району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора