Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виплата одноразової грошової допомоги до Дня Незалежності України

Дата: 17.08.2023 22:08
Кількість переглядів: 331

Фото без опису
Відтепер разова грошова виплата ветеранам війни, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та членам сімей загиблих Захисників і Захисниць України виплачуватиметься до Дня Незалежності України.

До 24 серпня 2023 року грошову допомогу отримають вищезазначені категорії громадян в такому розмірі:

1) особи з інвалідністю внаслідок війни:

I групи — 3100 гривень,

II групи — 2900 гривень,

III групи — 2700 гривень;

2) учасники бойових дій — 1000 гривень;

3) особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3100 гривень;

4) члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни — 650 гривень;

5) учасники війни – 450 гривень.

Захисники з числа пенсіонерів отримають грошову виплату разом з серпневою пенсійною виплатою без потреби додаткового звернення.

Особи, які мають один із зазначених статусів, продовжують службу в силових структурах і не є пенсіонерами, виплати забезпечать за місцем проходження служби. Для цього відповідні органи нададуть подання на фінансування виплат до органів Пенсійного фонду України і одержать від нього кошти для виплат захисникам.

Особам, які мають один з зазначених статусів і не перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду України як отримувачі пенсії або щомісячного грошового утримання суддів у відставці та не продовжують службу в силових міністерствах та відомствах, в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах потрібно звернутись до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду особисто із заявою та пред’явити документи, що посвідчують особу, її статус, а також номер поточного банківського рахунку. Таким особам Пенсійний фонд України перерахує кошти на їх банківські рахунки.

Звертаємо увагу, що термін подачі заявок для одноразової грошової виплати до Дня Незалежності України триває до 1 жовтня 2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора