Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українці, що тимчасово перебувають за кордоном, можуть отримувати пенсії та допомоги міжнародними поштовими переказами «Укрпошти»

Дата: 23.08.2023 16:50
Кількість переглядів: 121

Фото без опису
Зважаючи, на те, що значна кількість громадян України – через військову агресію російської федерації – перебувають за кордоном, Уряд створив можливість отримання пенсій та грошових допомог за допомогою міжнародних поштових переказів АТ «Укрпошта».

Оскільки певна частина пенсіонерів не мали і не мають відкритих рахунків в банках та отримували виплати в Україні через Укрпошту, можливість отримувати пенсію поштовим переказом за кордоном стане виходом з проблемної ситуації.

Зараз проєкт охоплює тих пенсіонерів, що знаходяться у Польщі, але згодом розшириться й на інші країни.

Щоб отримувати пенсію чи грошову допомогу міжнародним пенсійним переказом за рахунок отримувача, необхідно подати Заяву до Укрпошти.

Це можна зробити, заповнивши електронну форму на сайті Укрпошти (https://cutt.ly/7wfQ2gZc ) або заповнивши її у паперовому вигляді за зразком (https://cutt.ly/RwfQ9rAF ) та надіславши на адресу Укрпошти (вул.Хрещатик, 22, м.Київ, 01001, Україна з приміткою на конверті «пенсія переказом»).

Після обробки Заяви, міжнародний поштовий переказ буде доставлений отримувачу у місяці, наступному за тим, в якому була надіслана заява. Переказ буде надісланий на вказану адресу тимчасового перебування за кордоном.

Перерахунок коштів здійснюватиметься в іноземній валюті тієї країни, де знаходиться отримувач (тобто в Польщі – у злотих).

Нагадуємо, що для отримання переказу одержувач, пенсія якому здійснюється АТ «Укрпоштою» має пред'явити документ, що посвідчує його особу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора