Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Біжу за Героя»: у Косові відбувся патріотичний забіг пам’яті полеглих воїнів

Дата: 26.08.2023 13:45
Кількість переглядів: 112

Фото без опису
Сьогодні понад 200 учасників подолали дистанцію патріотичного забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», який напередодні Дня пам’яті Захисників України організували у Косові.

Фото без описуПам’ять про 78 мужніх синів та дочок Косівщини, які полягли у боротьбі за нашу незалежність, об’єднала біля Меморіалу Героїв у центрі міста родини загиблих, молодь, представників влади, свідомих громадян.

Фото без описуЗахід розпочали спільним виконанням Гімну України, хвилиною мовчання за всіма, хто віддав своє життя за суверенітет і територіальну цілісність України. Учасників забігу благословили о. Ростислав Близнюк та о. Василь Струк.

Фото без описуПід синьо-жовтими прапорами колона бігунів пробігла центральною вулицею Косова в знак пам’яті про тих, хто загинув за волю нашої держави.

Фото без описуЦього дня на забіг вийшли представники кожної територіальної громади Косівщини, колективи установ та організацій району, були також охочі, які приєднувалися до учасників індивідуально.

Фото без описуСини та дочки загиблих воїнів охоче підтримали акцію та пробігли дистанцію за своїх мужніх батьків, які полягли смертю Героя за мирне небо над Україною.

 

Фото без опису начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма.

Фото без опису

Спортивний захід завершили нагородженням кожного учасника пам’ятною медаллю забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України». Вручення нагород проводили родини загиблих Героїв та представники влади.

Фото без опису

Додамо, що Всеукраїнський забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» започаткував у 2018 році батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко спільно з Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком.

Фото без описуКожного року тисячі українців беруть в участь у забігу, щоб вшанувати пам'ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, а також продемонструвати вдячність рідним полеглих Воїнів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора