Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Косівщині триває підготовка до навчального року: перевіряють укриття

Дата: 30.08.2023 23:02
Кількість переглядів: 181

Фото без опису
На Косівщині активно готуються до нового навчального року. Сьогодні голова Косівської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма та заступник голови райдержадміністрації Василь Жмендак здійснили вибіркове обстеження ряду освітніх закладів Яблунівської та Косівської територіальних громад щодо стану об’єктів фонду захисних споруд.

Фото без опису

Облаштування укриття у закладах освіти – тема, яка, на жаль, не втрачає своєї актуальності через постійні ракетні загрози з боку країни-агресора.

Фото без опису

Наявність укриттів та безпекова ситуація у громаді є головними факторами, які визначають формат навчання у закладах освіти Косівщини.

Фото без опису

Загалом, ситуація із найпростішими укриттями цивільного захисту в освітніх закладах району є задовільною. В окремих закладах Косівської міської територіальної громади, як до прикладу, Бабинська гімназія, Косівський ліцей №1 ім. Ярослава Мудрого, відповідально підійшли до питання безпеки учасників навчального процесу. Тут вжили відповідних заходів для покращення захищеності дітей в укритті під час повітряної тривоги.

Фото без опису

У Яблунівській територіальній громаді Наталія Кучма обстежила освітні заклади у Нижньому Березові, Середньому Березові, Лючі, Стопчатові, Уторопах та Яблунові, дошкільний заклад у Середньому Березові. В Уторопському ліцеї запровадять змішану форму навчання. Наразі вирішується питання облаштування більшого укриття. Загалом, керівник району залишилась задоволеною рівнем підготовки захисних споруд громади до початку нового навчального року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора