“Сьогодні у нас пілотний проєкт – ми розпочинаємо з Херсонської області і сьогодні спробуємо говорити дійсно напряму з кожною громадою. Щоб кожна громада мала можливість задати питання і отримати відповіді від будь-кого, хто сьогодні присутній на засіданні Президії”, – наголосив Андрій Єрмак.
Саме у цьому, за словами Андрія Єрмака, і полягає ідея Конгресу. Мета платформи не змінилася з часу першого обговорення проєкту з Президентом Володимиром Зеленським.
“Наш Конгрес є майданчиком, який дозволяє, в першу чергу громадянам нашої країни, напряму говорити з владою про потреби і проблеми. Але Конгрес має працювати активніше. Маємо дійти до кожної області і кожної громади. Будемо збиратися частіше і в різних форматах”, – заявив керівник Офісу Президента.
Фото без описуОдним з основних завдань Конгресу є вирішення проблем усіх громад, проте, як зазначив Андрій Єрмак, людям у прифронтових регіонах найскладніше.
“Там величезні руйнування у багатьох населених пунктах. Через обстріли російської федерації, наслідки підриву Каховської ГЕС. Ми ж маємо забезпечити нормалізацію життя там, де це можливо. Вже зараз, не чекаючи перемоги”, – закцентував Андрій Єрмак.
Йшлося про прискорення буріння нових свердловин, ремонту і будівництва водогонів, аби відновити водопостачання у повному обсязі, а також про відновлення житла та інфраструктури в рамках ініціативи Президента “Пліч-о-пліч”.
“Люди повинні мати, куди повертатись. Зима вже близько. Безгосоподарність і зловживання будуть розцінюватись як зрада. Ні на мить не забуваємо, що в нас триває ще війна”, – застеріг учасників Андрій Єрмак.