Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вітання голови Косівської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми із Воздвиженням чесного і животворчого Хреста Господнього

Дата: 14.09.2023 09:05
Кількість переглядів: 307

Фото без опису
Шановні краяни!

Сердечно вітаємо вас із великим дванадесятим святом – Воздвиженням чесного і животворчого Хреста Господнього. Це свято святкується християнами в пам’ять про знайдення Святою Рівноапостольною царицею Єленою Хреста, на якому був розп’ятий Господь наш Ісус Христос.

Початку свята Воздвиження передувало освячення храму Вознесіння Господнього, збудованого імператором Костянтином Великим на Голгофі в Єрусалимі. Освячував храм Єрусалимський патріарх Макарій 13 вересня 335 року. Наступного дня, 14 вересня, відбулося урочисте Воздвиження віднайденого Хреста Господнього.

Друга важлива подія, що зробила загальним святом Воздвиження на Сході і на Заході – це повернення святого Господнього Хреста з перської неволі. Перський цар Хозрой у 614 році здобув Єрусалим і забрав Господній Хрест до своєї столиці. У 628 році цісар Іраклій після своєї перемоги над персами знайшов Святий Хрест і повернув його до Єрусалиму, де 14 вересня відбулося друге урочисте Воздвиження чесного і животворчого Хреста. Відтоді свято носить назву Всемірного або Всесвітнього Хреста Господнього.

Святий Хрест – це вічно живий символ безконечної Божої любові до нас, грішних. Символ Христової жертви, символ нашого відкуплення і спасіння, символ Христової перемоги над смертю і дияволом. Віддаючи честь Святому Хресту, ми віддаємо честь Христовій жертві, мукам і смерті. Кладучи на собі знак хреста, ми кожного разу визнаємо віру в нашого Спасителя. Тому, це свято має для нас дуже важливе значення. Припадаючи сьогодні до чесного і животворчого Хреста, ми закликаємо благословення Боже на нашу рідну Українську землю.

Хай Хрест Господній стане нашим захистом від ворогів видимих і невидимих та символом великої перемоги над ними. Зичимо всім миру, добра, щастя, здоров’я, Божого благословення на многії благії і щасливі літа.

Слава Ісусу Христу! Слава Україні!

З повагою

Голова Косівської районної державної
адміністрації – начальник районної
військової адміністрації
Наталія КУЧМА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора