Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Стартував конкурс на літературну премію Книга року BBC 2023

Дата: 12.09.2023 10:06
Кількість переглядів: 111

Фото без опису
Премію вручатимуть у трьох номінаціях:

  1. Книга року BBC
  2. Дитяча книга року BBC
  3. Книга року ВВС-Есеїстика.

Заявки на конкурс можна подавати з 11 вересня по 11 жовтня.

"Ми знову обиратимемо найкращий український літературний твір року серед війни, руйнувань, страждань і жертв, які домінують у житті і розмовах українців", - заявила головна редакторка BBC Україна та голова журі премії Марта Шокало.

Оцінювати твори, подані на конкурс, будуть п'ять членів журі: професорка Києво-Могилянської академії Віра Агеєва, блогер Віталій Чепинога, професор Канзаського університету Віталій Чернецький, радниця ЄБРР з питань культур Світлана Пиркало і головна редакторка BBC Україна Марта Шокало.

Автор-переможець у кожній номінації отримає грошову винагороду в еквіваленті 1000 фунтів стерлінгів в українській гривні. Видавці книжок, які увійдуть до короткого списку, матимуть право використовувати логотип "Книга року ВВС" у наступних виданнях.

Видавці можуть подати до трьох книг у кожній категорії та додатково нові книги попередніх переможців. Подані книги мають бути українською мовою (оригінали чи переклади), видані протягом останніх 12 місяців.

Довгі та короткі списки в кожній номінації, переможців у номінаціях та в конкурсі "Читач року" (це звання отримує автор найкращої рецензії на книгу-учасницю) обирає журі.

Переможців оголосять у грудні 2023 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора