Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наталія Кучма відвідала виставку відомого різьбяра Петра Корпанюка

Дата: 12.09.2023 22:20
Кількість переглядів: 168

Фото без опису
Голова Косівської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма відвідала виставку мистецьких робіт Заслуженого майстра народної творчості України Петра Корпанюка, презентація якої відбулася сьогодні, 12 вересня 2023 року, у Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини.

Фото без опису
«Різьбленими стежками моєї долі» - таку назву носить виставка знаного на Косівщині майстра-різьбяра, який від діда-прадіда успадкував любов до дереворізьблення, продовжуючи та примножуючи традиції гуцулів художньо обробляти дерево.

Фото без опису
У виставковій залі музею представлено добірку декоративних та ужиткових творів Петра Корпанюка – тарелі, кошики, скриньки, жіночі аксесуари. Експоновані 60 витворів мистецтва різьбяра вражають майстерністю виконання та своєю досконалістю.

Фото без описуЦього дня на адресу митця лунало чимало теплих слів вітань від вдячних поціновувачів мистецтва художнього різьблення.

Фото без опису«Щиро вдячна за мистецтво, яке Ви даруєте людям. Тішить, що гуцульське художнє дереворізьблення, яке Ви майстерно популяризуєте, внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України. А значить, цей вид декоративно-ужиткового мистецтва розвиватиметься, прославляючи рідний край в Україні та далеко за її межами», - звернулася до Петра Корпанюка у своєму вітальному слові Наталія Кучма.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора