Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про ініціативу цифровізації процесів Державної служби статистики розповів під час брифінгу начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації обласної державної адміністрації Ігор Фіняк

Дата: 22.09.2023 08:36
Кількість переглядів: 126

Фото без опису
За його словами, новий проєкт Міністерства цифрової трансформації України спрямований на перехід від традиційного збору статистичних даних до отримання і аналізу цих даних у реальному часі.

"Звичайно, українці асоціювали збір статистичних даних із походами працівників Держстату до їх домівок та заповненням паперових бланків. Цей процес вимагав великих витрат часу, коштів та ресурсів. Однак завдяки цифровізації Держстату ця картина змінюється", - наголосив Ігор Фіняк.

Перше пілотне статистичне опитування про зайнятість та безробіття українців, яке проходить в онлайн-форматі з 6 вересня по 31 жовтня 2023 року, є яскравим прикладом цифрового розвитку. Це опитування дає можливість отримувати дані в реальному часі, аналізувати їх швидко та легко.

Мета першого обстеження полягає в отриманні даних щодо складу та структури робочої сили, вимірювання обсягів зайнятості та напрямів діяльності населення, а також визначенні рівня безробіття. Тому результати цього опитування нададуть важливу інформацію про робочу силу країни, її потреби та тенденції.

"Запрошую всіх взяти участь у опитуваніі. Для цього необхідно скористатися смартфоном чи комп'ютером та пройти ідентифікацію , наприклад за допомогою"Дія" або "BankID". Звертаю увагу, що участь у опитуванні доступна для більшої кількості громадян, включаючи тих, хто перебуває за кордоном, що є особливо важливим в умовах війни.

Для цього потрібно лише перейти на портал опитування у браузері за посиланням https://survey.stat.gov.ua/ , авторизуватися та відповісти на питання", - наголосив керівник управління.

Уся отримана інформація під час онлайн-опитування деперсоналізована й використовуватиметься тільки в статистичних цілях.

Ігор Фіняк відмітив, що ця ініціатива є кроком вперед до отримання актуальних та релевантних статистичних даних, сприяючи ефективній роботі Держстату.

Детальніше в відео:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора