Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чи можна робити щеплення, якщо в людини алергія на білок курячих яєць

Дата: 23.09.2023 16:26
Кількість переглядів: 111

Фото без опису
Так, можна робити всі щеплення – як передбачені Національним календарем щеплень, так і додаткові. Проте є певні особливості. Так, якщо йдеться про вакцини проти вітряної віспи та кору, епідпаротиту («свинка»), краснухи, вакцини проти грипу, то вакцинація проводиться як звичайно. Спеціально обстежувати на можливу алергію немовлят і маленьких дітей не потрібно. Дорослі вже знають про свою алергію на яєчний білок, якщо вона є, і їм також можна робити щеплення без якихось застережень чи аналізів.

Якщо ж йдеться про вакцинацію проти жовтої лихоманки, то може виникнути необхідність провести «шкірну пробу» з вакциною. Навіть якщо результат проби позитивний, вакцину все одно введуть, але малими дозами під наглядом медика.

У будь-якому випадку медпрацівники завжди готові надати необхідну допомогу (введення епінефрину, зокрема) у разі виникнення серйозної алергічної реакції.

Щеплення проти грипу варто робити щоосені всім людям, немовлятам від 6 місяців, зокрема. Грип особливо небезпечний до 5 років, після 60-65 років та коли є серйозні супутні хвороби, наприклад, серцево-судинні захворювання, цукровий діабет тощо. Ризик захворіти на грип та померти від його наслідків чи супутніх інфекцій значно вищий, ніж ймовірність того, що мізерні кількості овальбуміну у вакцині спровокують потужну алергійну реакцію, навіть якщо людина має алергію на яйця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора