Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові відкрили сучасне реанімаційне відділення

Дата: 23.09.2023 16:27
Кількість переглядів: 168

Фото без опису
У Косівській центральній районній лікарні запрацювало нове відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Капітальний ремонт реанімації, приміщення якої зруйнувала пожежа, тривав впродовж майже двох років. Кошти на відновлювальні роботи виділили з обласного бюджету.

Фото без опису

До справи підійшли професійно, дотримуючись європейських стандартів санітарії та гігієни для реанімаційних відділень: тут обладнали просторі палати з сучасними функціональними ліжками та тумбочками, встановили сучасну систему кондиціонування приміщень, урахували всі аспекти доступності палат для осіб з інвалідністю. З медичним обладнанням для відділення інтенсивного лікування допомогли у Міністерстві охорони здоров’я України.

Фото без опису

Тепер в оновленому реанімаційному відділенні медзакладу пацієнтам надаватимуть кваліфіковану медичну допомогу у комфортних умовах.

Фото без опису

Вчора, 22 вересня 2023 року, реанімацію КНП «Косівська центральна районна лікарня» урочисто відкрили. У цій важливій для району події взяли участь голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, заступник голови облдержадміністрації Людмила Сірко, представники департаменту охорони здоров’я та інших структурних підрозділів облдержадміністрації, голова Косівської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма, голова районної ради Зеновій Томащук, Косівський міський голова Юрій Плосконос, керівництво та медперсонал лікарні.

Фото без опису

Захід розпочали молитвою за людей, які трагічно загинули внаслідок займання, яке 28 грудня 2021 року виникло у реанімаційному відділенні лікарні. Молебень звершили о. Іван Близнюк та о. Роман Іванюлик.

Фото без опису

«Реанімація Косівської центральної районної лікарні – одне з найкращих відділень інтенсивної терапії в області. Радію, що спільними зусиллями нам вдалося відновити її роботу», - сказала у своєму вітальному виступі очільниця області Світлана Онищук.

Фото без опису

Від голови облдержадміністрації керівництво лікарні отримало у дарунок два апарати штучної вентиляції легень.

Фото без опису

«Сума у понад 8 млн. грн. для капітального ремонту реанімаційного відділення лікарні у Косові є досить значною для обласного бюджету. Але чужої біди не буває. Кошти, які ми виділили для відновлення знищеного вогнем відділення, є виявом солідарності та підтримки Косівського району», - підсумував голова обласної ради Олександр Сич.

Фото без опису

Присутні на урочистостях оглянули нове відділення анестезіології та інтенсивної терапії Косівської центральної районної лікарні, керівництво області відвідало також військовослужбовців, які перебувають у закладі на лікуванні та реабілітації.

Фото без опису

Щира вдячність голові облдержадміністрації Світлані Онищук та голові обласної ради Олександру Сичу за розуміння, всебічне сприяння та допомогу у відновленні роботи реанімаційного відділення Косівської лікарні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора