Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

1 жовтня, Україна відзначає День захисників і захисниць, які стояли на варті волі та незалежності нашої держави, виборювали та виборюють право жити на своїй Богом даній землі.

Дата: 01.10.2023 09:40
Кількість переглядів: 164

Фото без опису
Під синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами Україна роками веде довгу запеклу боротьбу проти загарбників, які не полишають надії поневолити вільний український народ, сплюндрувати та знищити все українське голодами, репресіями, війнами.

Фото без опису

Добре пам’ятає події минулих літ, коли справжні патріоти у лавах УПА боролися за вільну Україну, хорунжий Української повстанської армії на псевдо «Спартак» Петро Підлетейчук.

Фото без опису

За волю та правду упівцю Петру Андрійовичу довелося пройти чимало: зраду, роки каторги та важкої праці у холодному Сибіру, переслідування режиму.

Фото без опису

«Історія, на жаль, повторюється. Україна знову бореться. Бореться за свою незалежність та територіальну цілісність», - ділиться голова районної станиці Братства вояків УПА Петро Підлетейчук на зборах братчиків, які напередодні Дня захисників та захисниць України провели у Косові.

Фото без опису

Членів Косівської районної управи імені курінного «Скуби» зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем українського козацтва, Днем захисників та захисниць України привітав заступник голови райдержадміністрації Василь Жмендак.

Фото без опису

Подячну грамоту голови райдержадміністрації Василь Жмендак вручив Петру Підлетейчуку, який нещодавно відсвяткував свій день народження.

Фото без опису

«Вітання Вам, Петре Андрійовичу! Низький уклін за ту складну життєву дорогу, якою Ви гідно пройшли, виборюючи для нас краще майбутнє. Вдячні Вам за Вашу тверду, як криця, волю, незламність духу та віру в Україну, її перемогу і становлення як сильної та процвітаючої країни», – додав Василь Жмендак.

Фото без опису

До пам’ятника Борцям за волю України Косівщини члени районної станиці Братства ОУН-УПА поклали квіти пам’яті. До пам’ятника мужніх синів та дочок краю квіти від влади також принесли заступник голови райдержадміністрації Василь Жмендак і представник РТЦК та СП Мирослав Гуцуляк.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора