Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Рожнові запрацював цифровий освітній центр

Дата: 04.10.2023 17:03
Кількість переглядів: 151

Фото без опису
Цифровий освітній центр для навчання та дозвілля дітей відкрили у Рожнівській територіальній громаді. У затишному сучасному приміщенні, обладнаному зручними меблями, комп’ютерною технікою, мінібібліотекою, настільними іграми та матеріалами для творчості й дозвілля, створені комфортні умови для дистанційного навчання та інтерактивної неформальної освіти школярів.

Фото без описуТут безкоштовно займатимуться всі охочі до нових знань та вмінь діти: діти місцевої громади, діти із числа внутрішньо переміщених осіб, діти із особливими освітніми потребами та інвалідністю. Можливість навчатися у центрі передбачили й для дошкільнят.

Фото без описуЦифрові освітні центри вже відкрили свої двері для дітей у багатьох містах та селах на заході України. А сьогодні такий центр запрацював і у Рожнові.

Фото без описуНад створенням сучасного освітнього простору для малечі працювали наполегливо: за ініціативи та підтримки голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук максимум зусиль для цього доклали Міжнародна неурядова гуманітарна організація «Save the children in Ukraine» у партнерстві з громадською організацією «Донецька обласна організація Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України» та у співпраці із Рожнівською сільською радою.

Фото без описуЯк результат, сьогодні, 4 жовтня 2023 року, просторе світле приміщення у Рожнові приймало своїх перших відвідувачів.

Фото без описуУрочисто відкривали цифровий освітній центр представники «Save the children in Ukraine», голова Косівської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма та керівництво Рожнівської громади.

Фото без опису

«Відрадно, що у Рожнові функціонуватиме цифровий освітній центр, де у затишних умовах у атмосфері доброзичливості дітей займатимуть різноманітними активностями. Дякую голові обласної військової адміністрації Світлані Онищук та її заступнику Людмилі Сірко, організації «Save the children in Ukraine», Донецькій обласній організації Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України» та очільникам громади за ініціативність і небайдужість до освітніх потреб наших дітей», - акцентувала у своєму вітальному слові Наталія Кучма.

Фото без опису

У свою чергу Рожнівський сільський голова Сергій Радиш також подякував організації «Save the children in Ukraine», відзначивши її неабиякий внесок подячною грамотою.

Фото без описуСлід додати, що у центрі для дітей проводитимуть додаткові заняття з різноманітних предметів, психологічні тренінги, творчі майстерки, сюди можна завітати і для самостійної роботи, підключитись до дистанційного навчання, зробити домашнє завдання, використовуючи технічні ресурси центру.

Фото без описуУ Рожнові цифровий освітній центр працює у приміщенні Будинку культури імені Івана Франка з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 17.00.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора