Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: «Вітос» – командир відділення 74 батальйону 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщина, яка продовжує знайомити зі своїми воїнами

Дата: 12.10.2023 14:17
Кількість переглядів: 184

Фото без опису
До війська Віталій пішов у березні 2022-го.

«…Черга до військкомату тоді була така велика, що мене не прийняли – взяли телефон і сказали, що передзвонять, коли з’явиться вільна посада. Я щодня приїжджав до них і запитував, чи нема ще вільного місця», - пригадав військовий, як було на початку повномасштабного вторгнення.

Уже більше року його підрозділ боронить цілісність країни на Запорізькому напрямку.

«… Служба у зоні бойових дій - це постійний щоденний стрес. Багато хто вже звик, а обстріли стали буденністю. Нам усім теж страшно, незважаючи на те, що ми вже 16 місяців тут і звикли до всього. Кожен день – це лотерея: ти можеш бути в траншеї, і тобі прилетить снаряд прямо в траншею. Щодня хлопці ризикують своїм життям», - розповів «Вітос».

Зі слів військового, від фронтових буднів допомагають трохи відволіктись поїздки додому: «…Кожен чекає своєї відпустки, щоб трохи змінити обстановку і приступити з новими силами до захисту Батьківщини. Звісно ж, 10-15 днів – це мало, але краще ніж нічого. Командування розуміє важливість відпусток і йде назустріч, нікому не відмовляє безпідставно».

Стрій готові тримати до перемоги. Чимало з бійців і після війни не планують відмовлятись від військової форми.

«В подальшому ми зобов’язані підтримувати армію на такому рівні, щоб у противника не виникло думки знову напасти. Держава має працювати в цьому напрямку. Багато хто з бійців захоче залишитися служити далі, підпишуть контракти. Держава мусить їх забезпечити і мотивувати до служби – це і зарплата хороша, і соцпакет. Така армія буде дуже боєздатна, бо наші люди уже з великим досвідом бойових дій», - підсумував «Вітос».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора