Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні Міжнародний день боротьби з бідністю

Дата: 17.10.2023 09:05
Кількість переглядів: 171

Фото без опису
17 жовтня у світі відзначають Міжнародний день боротьби з бідністю, щоб привернути увагу міжнародної спільноти на соціально-незахищені верстви населення нашої планети та нагадати про те, що злидні – це порушення права людини на гідне життя і що з бідністю потрібно боротися.

В цей день у різних країнах світу проводяться заходи, спрямовані на те, щоб підвищити обізнаність населення щодо проблеми бідності. Кожен має знати, що бідність – це порушення його громадянських прав. Щороку ця дата присвячена особливій темі, за часи святкування було розглянуто безліч питань стосовно гідності людей, що знаходяться в злиденних умовах, бідності дітей, можливості гідної роботи. В багатьох країнах проводяться пікети, щоб спонукати владу на активні дії, пов’язані з подоланням бідності.

Бідність – це не тільки відсутність матеріальних ресурсів для забезпечення нормального життя. Це недоїдання, відсутність або обмежений доступ до освіти чи інших важливих для повноцінної життєдіяльності послуг. Це соціальна дискримінація та ізоляція, а також неможливість приймати рішення. Близько 10% населення світу знаходяться у злиднях і фактично не мають доступу до медичних послуг, освіти, санітарії. На кожні 100 чоловіків у віці від 25 до 34 років, що живуть в бідності, припадає 122 жінки цієї ж вікової категорії. Існує велика ймовірність того, що до 2030 року близько 160 мільйонів дітей будуть жити поза межею бідності.

Боротьба із бідністю – це питання суспільної моралі. Оскільки одна людина не може подолати це ганебне явище, люди мають згуртуватися навколо вирішення цієї проблеми. Кожна людина – це особистість, яка має право на гідне життя, на гідну заробітну плату та на послуги, від яких залежить здоров’я та життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора