Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2023 11:11
Кількість переглядів: 97

Фото без опису
Щороку увесь світ відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом з метою привернення уваги світової спільноти та підвищення рівня поінформованості населення щодо проблеми торгівлі людьми.

Нагадаємо, що 17 листопада 2005 року була підписана Конвенція Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми». Пару років опісля Європейський Парламент одностайно прийняв звіт «Стратегії запобігання торгівлі жінками і дітьми, які є вразливими до сексуальної експлуатації». Прийняття цього звіту Членами Європейського Парламенту спонукає країни - члени ЄС вживати більше заходів для боротьби з торгівлею людьми і покращувати захист прав потерпілих осіб.

Щороку сотні тисяч чоловіків, жінок і дітей потрапляють до рук торговців людьми, як у себе вдома, так і за кордоном.

Торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, протизаконна торгівля людьми в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці, це сучасна форма рабства. Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини. Саме тому щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об'єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи. Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з проблемою.

Людина — не товар! Цінність людського життя — не предмет торгівлі!

Задля підвищення рівня обізнаності жителів району запрошуємо Вас долучитися до проведення інформаційної кампанії "Обізнаність рятує життя" у онлайн форматі. У підготовлених дописах міститься інформація з порадами як не потрапити в тенета торгівців людьми, для поширення на Ваших інтернет сторінках та в соціальних мережах.

За цим посиланням, Ви отримаєте доступ до підготовлених матеріалів.

https://drive.google.com/drive/folders/1KgyTvdgtRwI44r28WWEdtPaIl_traWYP?usp=sharing


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора