Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук поспілкувалася з працівниками служб у справах дітей, що діють у районах області

Дата: 20.10.2023 14:29
Кількість переглядів: 101

Фото без опису
Сьогодні голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук спільно зі своєю заступницею Людмилою Сірко зустрілися із працівниками служб у справах дітей із шести районів Прикарпаття.

Фото без опису
У час війни фахівці працюють у посиленому режимі, адже область прийняла чимало дітей з числа внутрішньо переміщених, прибували різноманітні заклади – дитячі будинки сімейного типу та прийомні родини із зони бойових дій. Для пацівників служб керівниця області передала комп'ютерне обладнання, яке надали міжнародні партнери.


"За сприяння благодійних організацій та міжнародних партнерів технічно підсилюємо установи, які стоять на захисті прав дітей", - зазначила керівниця області.

Фото без опису
Варто додати, що на сьогодні в Івано-Франківському районі проживають 110 тис неповнолітніх, які мешкають у 20 громадах. За час війни в район прибуло 15 630 дітей із числа ВПО. У районі 393 дитини мають статуси сироти чи позбавленої батьківського піклування.

Калуський район, який налічує 13 територіальних громад, на первинному обліку має 243 дітей, майже половина - це діти з міста Калуша.

Надвірнянський район - теж один з тих, що прийняв чимало внутрішньо переміщених із зони бойових дій: більше сотні дітей та чимало соціальних дитячих закладів.

Фото без описуНа Коломийщині функціонують 5 патронатних родин, 6 дитячих будинків сімейного типу, де виховують 49 дітей з числа сиріт та позбавлених батьківської опіки. 11 прийомних родин, де проживають 17 дітей.

Косівщина у 5 територіальних громадах опікується 81 дитиною, які перебувають на обліку служби. У районі діє дитячий будинок сімейного типу, створені 2 прийомні родини.

Фото без описуТут також проживають 373 діток з числа ВПО.

На Верховинщині ефективно працюють зі створенням прийомних сімей - таких зараз 8. Дві– створено цього року. Діє дитячий будинок сімейного типу, де проживають 9 дітей, й патронатна сім’я, де взяли на виховання 7 дітей.

Фото без опису
"Об’єднуємо зусилля задля допомоги дітям. Особливо важливо підтримати дітей, які осиротіли через війну", - резюмувала Світлана Онищук.

Варто нагадати, що для родин наших полеглих захисників й захисниць діє проєкт «Турбота про родину Героя».

Фото без опису
Очільниця Прикарпаття також додала, що в області працюють над тим, щоби заручитись підтримкою духовних наставників. Адже церква сьогодні відіграє надважливу роль у комунікаціі з родинами військовослужбовців та й щодо надання психологічної підтримки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора