Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чоловіча вишита сорочка: розповідаємо про лот як символ єднання нації

Дата: 25.10.2023 17:01
Кількість переглядів: 94

Фото без опису
Напевно, немає у світі українця, який хоча б одного разу не одягнувся у вишивану сорочку, демонструючи свою приналежність до роду гордої та вільної нації.

У вишиванці зосереджені всі життєві цінності нашого народу – сім’я, вірність, повага до своїх традицій та звичаїв, любов до рідного краю, добробут. У ній зашитий код української нації, яку нікому не під силу здолати, поневолити, сплюндрувати, стерти з лиця землі.

Вишиту патріотичними синьо-жовтими нитками чоловічу сорочку виставлено на благодійний аукціон, який 3 листопада 2023 року відбудеться у Косові. Елегантна вишита сорочка ручної роботи вабить своїм геометричним орнаментом, поєднанням традиційних кольорів, естетикою та сучасною інтерпретацією традиційного одягу українця.

Такий елемент гардеробу повинен бути у кожного чоловіка: вишита сорочка не вимагає якихось складних комбінацій з іншим одягом, вона доповнить образ вдало та гармонійно.

У сорочці поєднані кілька технік виконання: «Рахункова гладь», «Мережка», «Солов’їне вічко». Матеріали – домоткане полотно, шовк. Розмір 42.

Поповнити свою колекцію вишиванок та допомогти Збройним Силам України у протистоянні ворогу можна на благодійному аукціоні, організатором якого виступає громадська організація «Туристична Асоціація «Гуцулія» за підтримки голови Косівської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми.

Контактна особа для більш детальної інформації – Ірина Іванишин, моб. тел. 067 803 36 05.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора