Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Едельвейс»: розповідаємо про лоти із сухоквіття

Дата: 30.10.2023 16:51
Кількість переглядів: 138

Фото без опису
Вже понад 20 років вирощує у себе в саду квітку едельвейса знана у Косові квітникарка Жанна Капінус. Бережно доглядає жінка її перші паростки, пильно оберігає квітку у час рясних дощів, добре знає час, коли едельвейс можна зривати і у який спосіб квітку засушити, щоб зберегти її об’ємність та цілісність.

Сухоквіття едельвейсу Жанна Капінус використовує для створення авторських композицій, обрамлених у дерев’яну рамку на оксамиті. Свої унікальні роботи жінка надала на благодійний аукціон на підтримку Збройних Сил Україні, який вже 3 листопада 2023 року проведуть у Косові.

Творчі роботи майстрині є досить популярними серед туристів. А з повномасштабним вторгненням країни-агресора в Україну до Жанни Капінус зателефонували військові 10-ої ОГШБр «Едельвейс». Тепер бійці «десятки» використовують сухоквіття від квітникарки як обереги та носять їх зашитими у своїх шевронах.

Придбати композиції та допомогти Захисникам і Захисницям у боротьбі із ворогом можна на благодійних торгах, організатором яких виступає громадська організація «Туристична Асоціація «Гуцулія» за підтримки голови Косівської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми.

Контактна особа для більш детальної інформації – Ірина Іванишин, моб. тел. 067 803 36 05.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора