Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Декоративне панно «Маланка»: розповідаємо про лот від студента Косівського фахового коледжу

Дата: 01.11.2023 16:16
Кількість переглядів: 95

Фото без опису
Маланка - новорічний обряд з традиційним переодяганням у тварин і фольклорних персонажів. На Гуцульщині святкування Маланки збереглося в автентичному вигляді. У час новорічно-різдвяних свят, напередодні Святого Василія Великого, перебранці ходять від хати до хати, щедрують, бажають господарям щастя та миру.

Саме так у своїй роботі відтворив обрядовий сюжет молодий художник, студент Косівського фахового коледжу прикладного та декоративного мистецтва Олег Гриджук (керівник – Роман Стеф’юк).

Декоративне панно, яке виставили на благодійний аукціон на підтримку Українського війська, є авторською творчою інтерпретацією відомого новорічного дійства, що яскраво ілюструє багатий культурний пласт української нації.

Придбати панно та долучитися до благородної справи допомоги Збройним Силам України можна на благодійному аукціоні, який 3 листопада 2023 року проведуть у Косові. Контактна особа для більш детальної інформації – Ірина Іванишин, моб. тел. 067 803 36 05.

Організатором другого благодійного аукціону виступає громадська організація «Туристична Асоціація «Гуцулія» за підтримки голови Косівської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора