Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові рідним полеглих Захисників вручили ордени посмертно

Дата: 02.11.2023 19:28
Кількість переглядів: 99

Фото без опису
Сьогодні, 2 листопада 2023 року, рідним полеглих військовослужбовців вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеня.

Вручення державних нагород України відбулося у Будинку культури та дозвілля Косівської міської ради. Прозвучав Гімн України, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих Героїв. Разом із отцями Іваном Близнюком та Романом Іванюликом у залі прочитали молитву за всіх загиблих у цій кровопролитній російсько-українській війні.

Фото без опису

«Болісно тримати у руках такі нагороди, бо розуміємо, що кращих синів України серед нас уже, на жаль, немає. Вони віддали свої життя за нашу волю, свободу та незалежність», - підкреслив у своєму виступі керівник апарату Івано-Франківської облдержадміністрації Ярослав Дем’янчук.

Фото без опису

За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, ордени «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) передали рідним військовослужбовців із Косівського району

Солдата БЛИЗНЮКА Віталія Дмитровича

Солдата БОЄЧКА Іллі Васильовича

Старшого солдата БОРИСОВА Ігоря Валентиновича

Солдата ВОЛОЩУКА Миколи Йосиповича

Сержанта ЖЕЖЕРОВА Віктора Олександровича

Солдата КАРП’ЮКА Іллі Петровича

Солдата МАРОТЧАКА Дмитра Васильовича

Солдата МАРЧУКА Сергія Миколайовича

Старшого солдата СМАДИЧА Сергія Леонідовича

Фото без опису

Вручення орденів провели у присутності керівника апарату Івано-Франківської облдержадміністрації Ярослава Дем’янчука, голови Косівської районної військової адміністрації Наталії Кучми, начальника відділу в Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів України Володимира Веркальця, заступника начальника ОТЦК та СП підполковника Юрія Мухіна, голови Верховинської районної військової адміністрації Василя Бровчука.

Фото без опису

Такі державні нагороди України посмертно передали також сім’ям загиблих воїнів із Верховинщини

Головного сержанта СТЕФАНЮКА Тараса Дмитровича

Солдата ІВАНОВА Віктора Володимировича

Фото без опису

Сьогодні у залі прозвучали звання, імена та прізвища дев’ятьох загиблих воїнів родом із Косівщини та двох полеглих бійців із Верховинщини. Солдатів, сержантів та старших солдатів. Синів, братів, батьків. Побратимів, з якими було честю служити. Це імена порятунку: людей, позицій, держави, нації...

Фото без опису

Україна завжди буде вдячною полеглим Захисникам за подвиг. Вічна та світла пам’ять усім військовим, які боролися за України, за кожного з нас, за горду націю вільних українців!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора