Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Видатні гетьмани України»: розповідаємо про срібну монету вагою 250г

Дата: 03.11.2023 10:09
Кількість переглядів: 169

Фото без опису
Славетні сторінки української історії увічнено у срібній монеті «Видатні гетьмани України», яку родина Олексія Глаголюка, військовослужбовця 96-ої зенітно-ракетної Київської бригади військової частини А2860 формування військ ППО у складі Повітряних Сил України, люб’язно надала на благодійний аукціон.

У чистому сріблі викарбовано портрети й герби найвидатніших гетьманів України. На аверсі монети зображено портрети гетьманів, над кожним з яких вигравійовано їх імена та прізвища, внизу - роки життя. В середині аверса - зображення герба Запорізького війська. На реверсі - належні згаданим гетьманам герби.

Розміри монети 90,00 х 67,35 мм, метал Ag 999, вага 250г. Тираж 400шт.

Монету презентовано у футлярі з червоного дерева, додаються також сертифікат і книжечка з історичною довідкою, підготовленою кандидатом історичних наук, доцентом, Заслуженим працівником освіти України Василем Глаголюком, директором Музею Гетьманства, лауреатом звання «Берегиня козацької історії» Галиною Яровою та завідувачем відділу експозиції Музею Гетьманства Мирославою Павлишин.

Розробку макету монети та карбування здійснив Монетний Двір Польщі. Минулого року монеті виповнилося 10 років з дня карбування.

Срібна монета «Видатні гетьмани України» - справжня знахідка для нумізмата!

Зацікавилися монетою та бажаєте взяти участь в аукціоні на підтримку Збройних Сил України? Долучайтеся! Аукціон стартує вже сьогодні! Контактна особа для більш детальної інформації – Ірина Іванишин, моб. тел. 067 803 36 05.

Організатором другого благодійного аукціону виступає громадська організація «Туристична Асоціація «Гуцулія» за підтримки голови Косівської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора