Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Василю Матійчуку посмертно присвоєно звання Героя України

Дата: 06.11.2023 16:52
Кількість переглядів: 117

Фото без опису
Президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв загиблому воїну Василю Матійчуку із Хімчина Рожнівської територіальної громади звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові», - йдеться в Указі Глави держави від 29 вересня 2023 року №640/2023.

Фото без опису

І справді. Вірою і правдою наш земляк служив Україні. В ім’я перемоги учасник російсько-української війни Василь Матійчук воював у складі 74 окремого батальйону 102-ої окремої бригади територіальної оборони аеророзвідником. За допомогою безпілотників успішно проявив себе як коригувальник вогню: на його рахунку десятки збитих ворожих дронів та бойової техніки окупанта.

Не один солдат Українського війська завдячує хороброму бійцю з Україною в серці своїм врятованим життям. Але рятуючи побратима, Василь загинув сам…

Фото без опису

У розквіті сил, сповнений життєвою енергією та непереборною вірою у краще майбутнє, Герой України поклав своє життя на вівтар свободи нашої держави.

Днями Президент України Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» матері військовослужбовця, удостоєного звання Героя України посмертно.

Фото без опису

«Відрадно материнському серцю усвідомлювати, що син – Герой України. Але ніяка нагорода не замінить матері найдорожчого у світі сина», - ділиться Любов Матійчук.

Усі покоління українців, які житимуть та прославлятимуть нашу державу, завжди пам’ятатимуть подвиг тих, хто зупинив російську навалу й наближає день омріяної перемоги.

Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора