Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Випадки африканської чуми свиней фіксують в Полтавській та Кіровоградській областях

Дата: 09.11.2023 13:56
Кількість переглядів: 108

Фото без опису
Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, при дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу від трупів домашніх свиней різних вікових груп, що були виявлені в яру поблизу одного з населених пунктів Градизької селищної територіальної громади Кременчуцького району Полтавської області,  Полтавською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено діагноз – африканська чума свиней  (звіт про результати дослідження від 07.11.2023 № 003138 п.м./23).

Додатково повідомляємо, що відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, в одному з особистих селянських господарств Приютівської територіальної громади Олександрійського району Кіровоградської області також зареєстровано випадок африканської чуми у двох свійських свиней віком 6 місяців (звіт про результати  дослідження від 07.11.2023 № 3199, № 3200 Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішенням яких затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог чинної Інструкції.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора