Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

20 листопада – Всесвітній день дитини

Дата: 20.11.2023 10:31
Кількість переглядів: 72

Фото без опису
Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада як день світового взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Саме у цей день 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

Конвенція ООН про права дитини, яка є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини, була ратифікована Україною ще 27 лютого 1991 року і набула чинності 27 вересня 1991 року.

Як зазначається в документі, кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.

Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Діти, як найбільш вразлива частина суспільства, гостро переживають наслідки найбільш серйозних суспільних проблем: криза сім’ї, бідність, соціальні проблеми, недосконалість роботи державних механізмів захисту прав тощо.
На жаль, у світі абсолютно здоровими народжуються менше третини дітей. Кожна сьома дитина виховується в неповній сім’ї. У соціально несприятливих умовах, не отримуючи необхідного виховання і освіти, проживають 6 млн підлітків.

Сьогодні діти України зустрічають Всесвітній день дитини під обстрілами ракет, бомб, снарядів російської армії. Двадцять перший місяць українські діти страждають від російської агресії, спрямованої на знищення української нації.

24 лютого 2022 року підступний напад і повномасштабне вторгнення російської регулярної армії на територію суверенної України призвело до трагічних наслідків: більше ніж 1618 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації.

Станом на 20 листопада 2023 року офіційне число загиблих дітей - 510, 1144 дітей отримали поранення різного ступеня тяжкості…  

російська армія намагається залякати нас, ганебно наносячи ракетні удари по цивільних будинках і закладах освіти, цілеспрямовано знищуючи об’єкти енергетичного забезпечення, залишаючи без тепла і світла лікарні, дитячі садки, школи! 

Але їм ніколи не здолати того патріотизму, який з кожним підступним ударом лише зміцнюється у свідомості українських дітей! 

МИ ОБОВ’ЯЗКОВО ПЕРЕМОЖЕМО!

СЛАВА УКРАЇНІ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора