Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ознаки того, що дитина проводить забагато часу в онлайні

Дата: 22.11.2023 14:32
Кількість переглядів: 96

Фото без опису
21 століття подарувало нам величезну кількість гаджетів, за допомогою яких, ми можемо бути продуктивними та постійно розвиватися. Для дітей такі девайси корисні тим, що допомагають пізнавати світ та удосконалювати свої навички. Однак і негативним впливом гаджетів на дітей не можна нехтувати.

📍Ознаки того, що дитина проводить забагато часу в онлайні:

1. Тривожність і розлади спілкування: дитина, яка звикає до використання гаджетів, може втрачати базові навички спілкування. Це наслідок того, що надмірне використання пристроїв виводить їх з реальності та переносить у цифровий світ. У таких випадках можна помітити, що відрив від віртуального світу та ігор викликає тривогу та стрес.

2. Втрата інтересу: починаючи з відпочинку і закінчуючи навчальним процесом, гаджети – це все, що цікавить ваших дітей. Однією з видимих ознак надмірного екранного часу, є втрата інтересу до соціальної та сімейної взаємодії. Дитина, що знаходиться на межі звикання, скоріше заспокоюється, використовуючи гаджети, ніж гуляючи у вихідні на свіжому повітрі, або слухаючи казки перед сном.

3. Проблеми з пам’яттю: такі ознаки, як погіршення пам’яті, неуважність можуть виникнути внаслідок надмірного використання девайсів. Тому батьки повинні докласти зусиль, щоб організувати дитині активність, яка б сприяла розвитку когнітивних здібностей без використання електронних пристроїв.

Цей проєкт реалізується #stop_sexтинг у партнерстві з Ресурсним Центром Недержавних Організацій, за фінансової підтримки Українського Гуманітарного Фонду.

Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine

#stop_sexтинг #не_ведись


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора