Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Що таке «шерентінг»?

Дата: 22.11.2023 14:37
Кількість переглядів: 157

Фото без опису
Саме слово походить від поєднання англійських «to share» - ділитися та «parenting» - батьківство✅

Стрімкий розвиток соціальних мереж загострив проблему дитячої приватності, як ніколи раніше. Такі платформи, як Facebook та інші соціальні мережі, можна назвати "сучасними дитячими книжками". Сьогодні багато дітей можуть мати цифровий слід ще до народження, оскільки батьки діляться фотографіями з УЗД.

Темна сторона цього феномену - після публікації фото своїх дітей, ви вже не маєте над ними контролю. За оцінками банку Barclays, до 2030 року 7,4 мільйона випадків шахрайства з особистими даними на рік можуть бути пов'язані з шерентінгом (Coughlan, 2018).

🚨 Крім того, фотографії, розміщені в соціальних мережах, можуть потрапити на злочинні сайти. Австралійський дослідник з питань електронної безпеки виявив, що до 50% зображень на таких сайтах можна відстежити до соціальних мереж і публікацій у блогах. Хоча оригінальні зображення були розміщені в невинних цілях, вони опинилися на сайтах, де злочинці залишали коментарі сексуального характеру до цих зображень.

Цей проєкт реалізується #stop_sexтинг у партнерстві з Ресурсним Центром Недержавних Організацій, за фінансової підтримки Українського Гуманітарного Фонду.

Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine

#stop_sexтинг #не_ведись


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора