Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вітання голови Косівської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми зі святом апостола Андрія Первозванного

Дата: 30.11.2023 09:05
Кількість переглядів: 124

Фото без опису
30 листопада Свята Православна Церква вшановує пам’ять святого апостола Андрія Первозванного. Андрій був рідним братом апостола Петра і, як і він, був рибаком. Апостол народився у Віфсаїді, місті на північному березі Галілейського озера. З історії покликання апостолів він став першим з покликаних учнів Христа, тому церква іменує його Первозванним.

Андрій супроводжував Господа на проповідях, як один з найближчих учнів; був присутній на Тайній вечері, при Розп’ятті та Воскресінні. Разом з іншими учнями прийняв Святого Духа в День П’ятидесятниці. Проповідував християнство на сході Римської імперії: Кападокії, Галатії, Бітинії, Фракії, Македонії. За деякими даними проповідував також у Скіфських землях (сучасна Україна).

За легендами благословив Київські гори і прорік, що тут повстане велике місто, і багато церков буде збудовано на славу Божу.

Страчений апостол Андрій Первозванний у місті Патарах за правління імператора Нерона. Згідно з переказами помер прив’язаним до Х-подібного хреста, яким і зображується в іконографії.

З нагоди цього свята сердечно вітаємо всіх, а особливо іменинників, що носять ім’я Андрій. Бажаємо вам міцного здоров’я, мужності, завзятості, віри у себе і постійного прагнення перемоги.

Нехай на серці не буде прохолоди, нехай в душі завжди горить вогник любові та ніжності. Хай всі молитви будуть почуті, а прохання виконані. Божого благословення та перемоги України!

З повагою

Голова Косівської районної
державної адміністрації – начальник
районної військової адміністрації
Наталія КУЧМА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора