Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про підсумки роботи йшлося на Міжвідомчій координаційній раді з впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Дата: 29.11.2023 13:51
Кількість переглядів: 350

Фото без опису
Голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук взяла участь в онлайн-засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я, яке провели перша леді Олена Зеленська та глава Уряду Денис Шмигаль. У цьому заході взяли участь представники 11 міністерств і відомств та керівники обласних державних (військових) адміністрацій.

Обговорювали результати впровадження проєктів міністерств і визначили кроки на наступний рік. У пріоритеті максимальне впровадження послуг у громадах. Зауважувалося, що розвиток кожної людини, створення належних умов для цього - фундамент для ефективної розбудови держави. І це те, над чим працюють на усіх рівнях – від загальнодержавного до місцевого.

Про сьогоднішню ситуацію в Україні розповіли представники Координаційного центру з психічного здоров’я, які провели попередній аудит наявних послуг у сфері ментального здоров’я в регіонах. За його результатами у 1102 територіальних громадах вже працюють такі сервіси або створені всі передумови для їхнього впровадження. В освітній сфері така можливість є у 87% громад, але у сфері соцзахисту — лише в кожної четвертої.

Однак українці вкрай рідко звертаються за професійною допомогою до психологів. Про це свідчать результати соцопитувань. Як зауважила Олена Зеленська, серед причин такого явища здебільшого страх не отримати чи втратити роботу.

«Так вимальовується ще одна площина для проєктів – не лише для держави, а й для відповідальних бізнесів: психологічне просвітництво. Треба дати людям зрозуміти, що ніхто їх не засудить, а дбати про ментальне здоров’я – відповідально та схвально», – наголосила у своєму виступі перша леді.

Відтак наступного року планується максимально поширити такі проєкти у всіх куточках країни, щоби психологічні послуги були доступними для кожного.

«Інвестуючи в людину, ми інвестуємо в сильну Україну. В державу, яка перемагає і яка успішно відновлюється. Відбудова та подальший розвиток потребують величезних людських ресурсів... А головне — зміцнення ментального здоров’я українців», — значив Денис Шмигаль.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора