Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Архівний відділ Косівської районної державної адміністрації інформує: як дізнатися в яких архівах які фонди та які зберігаються документи

Дата: 05.12.2023 10:59
Кількість переглядів: 160

Фото без опису
Державні архіви зберігають документи Національного архівного фонду відповідно до свого юридичного статусу і профілю. На сьогодні мережа архівних установ України включає центральні державні архіви, галузеві державні архіви, державні архіви областей, міста Києва, архівні відділи районних державних адміністрацій, міських рад, трудові архіви, архівні установи, засновані фізичними особами та/або юридичними особами приватного права, тощо.

Центральні державні архіви України зберігають документи Національного архівного фонду відповідно до свого профілю, що мають загальнодержавне значення.

Галузеві державні архіви створюються для зберігання геологічних, гідрометеорологічних, картографічних та інших специфічних видів архівних документів, які потребують особливих умов їхнього зберігання і використання відомостей, що в них містяться.

Місцеві державні архівні установи зберігають документи Національного архівного фонду, що мають місцеве значення.

Трудові архіви зберігають документи, які підтверджують тільки трудовий стаж (накази з кадрових питань та особові рахунки, відомості нарахування заробітної плати працівників).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора