Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові відкрили оновлене неврологічне відділення

Дата: 06.12.2023 18:56
Кількість переглядів: 241

Фото без опису
Після капітального ремонту у Косівській центральній районній лікарні запрацювало оновлене неврологічне відділення з інсультним блоком.

Фото без опису

Тепер пацієнтам із церебро-васкулярними патологіями та гострим мозковим інсультом надаватимуть тут кваліфіковану спеціалізовану медичну допомогу із застосуванням нових методів лікування, використанням досягнень сучасної медицини та передового досвіду провідних установ охорони здоров’я.

Фото без опису

Для лікування хворих неврологічного профілю у відділенні розгорнули 30 ліжок, 12 з яких – для пацієнтів із діагнозом «Інсульт». Слід додати, що всі медичні ліжка у палатах є функціональними, половина з них з приводним регулюванням спинної та тазостегнової секцій. В інсультному блоці кожне ліжко обладнане медичною консоллю відмінної конструкції з під’єднаними монітором для спостереження за станом хворого, киснем та усією необхідною апаратурою.

Фото без опису

У неврологічному відділенні з інсультним блоком для хворих облаштували максимально комфортні умови: для людей із обмеженими функціональними можливостями, у т.ч. після перенесеного інсульту, створили безбар’єрний простір, для їх потреб санвузли з душовими кабінами на поверсі є інклюзивними, всі необхідні предмети розташовані таким чином, щоб не доводилося докладати зусиль для їх використання.

Фото без опису

Подумали у відділенні і про створення належних умов для реабілітації хворих. Для відновлення втрачених здібностей пацієнтів та досягнення ними оптимального фізичного, когнітивного та соціального потенціалу тут функціонують реабілітаційний зал і кабінет когнітивної реабілітації.

Фото без опису

Ремонтні роботи у відділенні тривали впродовж двох місяців. За цей час у неврології все переобладнали у відповідності до європейських стандартів. Як розповідає завідувач неврологічним відділенням з інсультним блоком Косівської ЦРЛ Ірина Ониськів, адміністрація лікарні з розумінням віднеслася до необхідності оновлення відділення та повністю профінансувала відповідні роботи.

Фото без опису

«Кошти, передбачені на оновлювальні роботи, ми використали максимально раціонально. У відділенні створили відповідні умови як для комфортного перебування і лікування пацієнтів, так й для роботи медиків. У неврології працюють 30 одиниць медичного персоналу, у т.ч. логопед та психолог. Все робимо для того, щоб медичні послуги тут надавалися якісно та професійно», - ділиться Ірина Ониськів.

Фото без опису

Лікар Ірина Ониськів неодноразово бувала у провідних клініках відповідного профілю закордоном, тому і в очолюваному нею відділенні неврології все намагалися обладнати, базуючись на кращих тенденціях розвитку медустанов Європи.

 Фото без опису

Сьогодні, 6 грудня 2023 року, неврологічне відділення з інсультним блоком Косівської центральної районної лікарні відкрили. На відкриття запросили голову Косівської районної військової адміністрації Наталію Кучму та Косівського міського голову Юрія Плосконоса.

Фото без опису

«Тішить, що неврологічне відділення у Косові може слугувати прикладом для інших лікарень області. Адже вчасно надана кваліфікована медична допомога рятує життя», - наголосила Наталія Кучма.

Очільниця району відзначила роботу відділення подякою та позитивно оцінила результат їхньої плідної праці.

Фото без опису

Цього дня Наталія Кучма навідалася також до військовослужбовців, які лікуються та проходять реабілітацію в одній із лікарень району, подякувала за відвагу і мужність та привітала воїнів із Днем Збройних Сил України.

У день Святого Миколая військовослужбовці отримали у дарунок пакунки солодощів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора