Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Хімчинському ліцеї відкрили пам’ятні дошки полеглим Героям

Дата: 06.12.2023 17:36
Кількість переглядів: 114

Фото без опису
На кожне покоління припадає своя війна: через імперські зазіхання сусідньої держави-агресора українці воюють, відстоюючи право жити на своїй Богом даній землі, виборюючи свою свободу та захищаючи власну національну ідентичність як народу вільного та гордого, згуртованого єдиною метою подолати та вщент знищити споконвічного ворога рідного краю.

Фото без опису

Та війна невблаганна: щодня на полі бою за правду невпинно триває стрілянина, отримують важкі поранення, безвісти пропадають, потрапляють у полон та гинуть кращі сини і дочки України, які зі зброєю в руках стали на захист Вітчизни.

Своє життя на вівтар волі та майбутнього України на війні із російськими окупантами віддали і два наших земляки – Володимир Матійчук та Михайло Підлетейчук.

Фото без опису

Володимир Матійчук служив стрільцем-радіотелефоністом військової частини 1241 у складі Національної Гвардії України, старший лейтенант Михайло Підлетейчук був командиром роти 74-ого батальйону 102-ої окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Два Героя, дві різні долі, яких об’єднала неосяжна любов до Батьківщини, жага справедливості та мрія про краще життя для своїх дітей у вільній і могутній країні.

Фото без опису

Світлу пам’ять про відважних бійців односельчани Героїв увіковічили у меморіальних стелах, встановивши їх на фасаді місцевого закладу освіти.

Анотаційні дошки загиблим військовослужбовцям Володимиру Матійчуку та Михайлу Підлетейчуку відкрили та освятили сьогодні, 6 грудня, в день Збройних Сил України, на малій Батьківщині бійців, у рідному селі Хімчин.

Фото без опису

Вшанувати пам’ять Героїв на подвір’ї Хімчинського ліцею зібралися родини воїнів, влада, духовенство, односельчани, побратими, педагогічний колектив та школярі, всі ті, яким доводилося зустрічатися з полеглими на своїй життєвій стежині.

Цього дня в знак шани за подвиг та відвагу Героїв звучав Гімн України, линула щира молитва, згадувалися моменти із життя двох мужніх синів України, яких дорога війни назавжди привела до рідного села, щоб тут знайти свій вічний спочинок та назавжди оселитися у серцях вдячних краян.

«Пишаємось мужністю та героїзмом полеглих за незалежність України. Дякуємо за подвиг наших незламних воїнів, які відстоювали правду, а тому й майбутнє України. Слава Україні! Героям Слава! Вічна пам’ять загиблим», - підкреслив присутній на відкритті меморіальних дошок заступник голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак.

Фото без опису

До стел загиблим оборонцям України родом із Хімчина лягли квіти шани та вдячності. Живі квіти пам’яті лягли і на змерзлу сиру землю могил полеглих військових…

Володимир Матійчук (27.07.1981 – 18.08.2023) героїчно загинув біля села Шипилівка Луганської області

Михайло Підлетейчук (24.01.1983 – 30.10.2023) героїчно загинув у с. Малинівка Запорізької області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора