Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Косівщині триває кампанія «16 днів проти насильства»

Дата: 07.12.2023 15:13
Кількість переглядів: 147

Фото без опису
Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». Мета акції - привернення уваги суспільства до проблем насильства в сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Координатором Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» в районі є управління соціального захисту населення райдержадміністрації. На місцях відповідні відділи територіальних громад активно проводять різного роду заходи, приурочені цій болючій темі, та висвітлюють інформацію про них на сторінках соцмереж своїх громад.

Фото без опису

Так, напередодні проведення кампаній, в Центрі  надання соціальних послуг Косівської громади відбулася спільна нарада  фахівців із соціальної роботи  із працівниками  служби у справах дітей та ювенальної превенції, де обговорили основні заходи з протидії насильству в сім`ї. 

В рамках проєкту «ProAction» - Захист у дії, який спрямований на покращення доступу до житла, освіти та якісних соціальних послуг для дітей та сімей в Україні, в Яблунівській громаді відбувся захід під назвою «Запобігання та протидія домашньому насильству», приурочений Міжнародній акції «16 днів проти насильства». Обговорювались важливі питання, пов'язані з проблемою насильства у сім'ях громади, зокрема над дітьми, та інші важливі аспекти протидії даній проблемі сьогодення. Захід проходив за підтримки БО «Захід Шанс» та фонду Terre des hommes в Україні.

Фото без опису

У листопаді Косівські поліцейські провели робочі зустрічі із представниками органів місцевого самоврядування та працівниками соціальних служб, зокрема в Рожнівській громаді, на яких обговорили основні засади та зміст Конвенції Ради Європи із запобігання домашньому насильству щодо жінок (Стамбульської конвенції), способи запобігання домашньому насильству, а також склали план спільних дій щодо допомоги особам, які постраждали від домашнього  насильства.

В рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» у Кутській громаді провели захід на тему «Проблема насильства - шляхи подолання. Права дитини». Фахівцями відповідних органів та служб Кутської громади, в межах компетенції, вживаються заходи стосовно попередження випадків вчинення домашнього насильства та торгівлі людьми, проводиться постійна відповідна профілактична та роз'яснювальна робота.

У цей важкий для країни та українського суспільства в цілому час варто пам'ятати про загальнолюдські цінності, пріоритет захисту людського життя, здоров'я та гідності, недопустимості порушення гарантованих законодавством громадянських прав. Мова йде також про запобігання та вчасне реагування на випадки вчинення насильства в сімейному колі, стосовно жінок та дітей, а також торгівлі людьми.

Фото без опису

Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, але це не так. Коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці ми можемо й повинні його зупинити, інформуючи про це відповідні служби.

Поліція Косівщини звертається до громадян з проханням не замовчувати факти домашнього насильства! Якщо ви стали жертвою насильства або вам відома інформація про особу, стосовно якої вчиняється домашнє насильство, - не зволікайте, не замовчуйте, інформуйте поліцію за номером 102. Це може врятувати життя! Зупинимо насильство разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора