Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Збільшено розмір відшкодування витрат на поховання потерпілого у разі його смерті від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання

Дата: 11.12.2023 14:38
Кількість переглядів: 120

Фото без опису
З15 листопада 2023 року набула чинності постанова правління Пенсійного фонду України від 30 серпня 2023 року № 34-1 “Про розмір, процедуру проведення та обліку витрат на поховання та пов’язаних з цим ритуальних послуг у разі смерті потерпілого від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання” (далі-Постанова).

Даною Постановою визначено розмір витрат на поховання потерпілого та пов’язаних з цим ритуальних послуг в сумі 10406,00 грн (до набрання чинності Постанови, розмір витрат на поховання по Івано-Франківській області складав 6874,00 грн).

Витрати на поховання та пов’язані з цим ритуальні послуги проводяться на підставі документів (довідок, рахунків тощо), що підтверджують відповідні витрати, але не вище розмірів, установлених Постановою.

Для отримання відшкодування витрат на поховання та пов’язаних з цим ритуальних послуг член сім’ї застрахованого чи інша особа, яка здійснила поховання потерпілого у разі його смерті від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, звертається із заявою до територіального органу Пенсійного фонду України.

Відшкодування витрат на поховання проводяться шляхом зарахування на поточний рахунок заявника в банку відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках,затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 1999 року № 1596. Перерахування коштів для відшкодування витрат на поховання та пов’язаних з цим ритуальних послуг здійснюється централізовано Пенсійним фондом України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора