Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Косівщині завершилася Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»

Дата: 12.12.2023 14:26
Кількість переглядів: 264

Фото без опису
За короткий час Всеукраїнської акції у районі провели чимало заходів для того, щоб привернути увагу суспільства до болючої проблеми, яка в часі війни ще гостріше ранить, - домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Фото без опису

Про цю проблему потрібно говорити, її треба вирішувати, а краще за все попередити та не допустити. Обізнаний - значить захищений. 

Фото без опису

Кампанія «16 днів проти насильства» охопила широке коло людей: представників районної влади, органів місцевого самоврядування, органів поліції, медицини та соціального захисту, сім'ї СЖО, ВПО та пересічних громадян.

Фото без опису

Вагомий внесок у просвітницькій роботі зробила і освітянська гілка, оскільки в закладах освіти територіальних громад району активно проводилися різноманітні заходи із здобувачами освіти. 

Фото без опису

З метою попередження проявів жорстокості та насилля головним спеціалістом управління соціального захисту населення райдержадміністрації, відповідальним за питання протидії домашньому насильству, проведено акцію з учнями молодших класів Рожнівського ліцею «Гуцульщина» під назвою «Синя стрічка проти насильства».

 Фото без опису

Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством. Спільно з педагогами спеціаліст розповіла про різні форми й прояви насильства та способи уникнення конфліктних ситуацій. Для кращого візуального сприйняття акції школярі підготували символічні сині стрічки, які прикріплювали на руку всім учням та вчителям. На противагу злу та насиллю був проведений конкурс малюнків «Діти проти насильства», де основним елементом була синя стрічка. Проведені заходи змусили учнів задуматись над тим, що кожен із нас може зробити для того, щоб розірвати коло жорстокості і насильства, змінити світ на краще.

Фото без опису

Відділ соціальної роботи Рожнівської сільської ради спільно з Цифровим навчальним центром активно долучилися до заходів Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства».

Так, відбувся ряд мобільних виїздів по навчальних закладах громади, де з учнями спілкувалися на тему «Робота за кордоном: міфи та факти», переглядали фільм «Життя на продаж» (8-9 кл.) та відео-презентацію «Ні – насильству над жінками» (9-11кл.), подивилися відеоролик «Знай свої права, дитино» (5-11 кл.) і провели гру «Подорож у країну прав дитини» (1-4 кл.). Також провели анкетування серед учнівської молоді «Що ми знаємо про СНІД» та виготовили  плакат «Ми за здоровий спосіб життя» (9-11кл.). У  Рожнівському ліцеї ім. Ф. Погребенника відбулися інформаційна сесія для педагогів та перегляд відео-презентації «Ні – насильству над жінками».

Фото без опису

В рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насилля» працівниками соціальної сфери спільно з фахівцем соціальної роботи та служби у справах дітей Космацької територіальної громади проводився ряд заходів з метою привернення уваги суспільства до проблеми подолання насилля в сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, проблеми шкільного булінгу та кібербулінгу та насилля над жінками.

В навчальних закладах громади проходили «круглі столи», тематичні зустрічі,  години спілкування, тренінгові заняття щодо подолання конфліктних ситуацій мирним шляхом, анкетування серед учнів для виявлення і попередження насилля в сім'ї та закладах освіти, перегляд відеороликів, бесід у формі відкритого кола з сім'ями, які потрапили в складні життєві обставини. Відбувся флешмоб з дітьми з гуртка хореографії «Стоп булінг – безпека, щасливе життя».

Фото без опису

Нагадуємо! У разі вчинення відносно дітей або їх близьких дій насильницького характеру слід негайно телефонувати до поліції за номером цілодобової лінії 102, Національної гарячої лінії із попередження домашнього насилля, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номером 0 800 500 335 або 116 123 (з мобільного), Національної гарячої лінії для дітей та молоді 0 800 500 225 або 116 111 (з мобільного).

 

Домашнє насилля - це не нормально і його не потрібно приховувати! Кожна дитина має право на щасливе життя під мирним небом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора