Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінсоцполітики продовжує впроваджувати в громадах послугу раннього втручання

Дата: 12.12.2023 15:09
Кількість переглядів: 88

Фото без опису
Мінсоцполітики продовжує впроваджувати в громадах послугу раннього втручання Її мета – своєчасна якісна допомога родинам з дітьми раннього віку, що мають порушення розвитку або ризик їхнього виникнення, а також – інтеграція родини у життя громади. Це робить послугу сімейноцентрованою.

Послуга раннього втручання передбачає:

  • раннє обстеження дитини командою спеціалістів (лікарів, фахівців із психічного здоров’я, спеціалістів із соціальної роботи тощо);
  • оцінювання розвитку, у разі виявлення проблем – роботу з ними спільно з батьками;;
  • складання індивідуального плану для родини після обстеження (із зазначенням цілей, заходів, термінів тощо) та спільна робота;
  • проведення щотижневих зустрічей із родиною, під час яких батьків вчать, як розвивати дитину, як з нею спілкуватися і поводитися,  дають розуміння, що можна скоригувати.

Послугою можуть скористатися сім’ї, які виховують дітей:

  • із ДЦП, розладом аутистичного спектра, синдром Дауна, епілепсією тощо та іншими станами, що супроводжуються затримкою розвитку (розумового, моторного, соціально-емоційного, комунікативного). 
  • із ризиком затримки розвитку внаслідок впливу біологічних та соціальних чинників (передчасно народжені немовлята, діти, які перебувають у будинку дитини, сім’ї з травматичним досвідом тощо).

«Раннє втручання» – проєкт Мінсоцполітики – у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, яка реалізується за ініціативи Першої Леді України Олена Зеленська.

Детальніше про послугу – на нашому сайті за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/23333.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора