Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення голови Косівської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 09:05
Кількість переглядів: 180

Фото без опису
Шановні ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

Щороку, 14 грудня, у день завершення будівництва саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, ми вшановуємо героїв-ліквідаторів найбільшої техногенної катастрофи у світі - аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Завдяки безмежній мужності пожежників, експлуатаційного персоналу Чорнобильської атомної електростанції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, багато з яких заплатили власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

Свідомі свого обов’язку і високої відповідальності перед майбутніми поколіннями, вони самовіддано, жертовно і за велінням совісті боролися з ядерним вогнем та приборкали його, назавжди вкарбувавши свої імена в історію.

Низько вклоняємось ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашого району, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки страшної трагедії. Низький уклін всім тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і доклався до справи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Щира вдячність за вашу відвагу, патріотизм і мужній вчинок, який врятував людство.

Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і спокій!

З повагою

Голова Косівської районної
державної адміністрації – начальник
районної військової адміністрації
Наталія КУЧМА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора