Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук взяла участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Дата: 17.12.2023 20:15
Кількість переглядів: 94

Фото без опису
Сьогодні у Львові під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Участь у його роботі взяла Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.

Серед учасників масштабної зустрічі - Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Голова ВРУ Руслан Стефанчук, представники європейських партнерських установ та організацій, обласних військових адміністрацій і територіальних громад.

Ключовими темами для обговорення були оборона держави, її відновлення та євроінтеграція.

📌 Найперше розглянули питання безпеки у місцях масового скупчення людей. За словами Володимира Зеленського, завдання громад - визначити кількість «потенційних» об’єктів, які мають бути облаштовані додатковим обладнанням, до прикладу, металодетекторами.

Під час Конгресу представники громад мали змогу поспілкуватись з профільними міністрами щодо проблемних питань своїх населених пунктів.

Так, з Прикарпаття виступив голова Снятинської ТГ Анатолій Шумко, якого цікавили публічність кадастрової карти та доступ до кадастрового реєстру для органів місцевого самоврядування.

Фото без опису
📌 Під час Конгресу міністри прозвітували про те, що вдалось зробити протягом 2023, зокрема: 🔰проведену роботу щодо безпекових питань,

🔰 напрацювання із захисту та підтримки дітей, які постраждали від війни,

🔰 здобутки у сфері охорони здоров'я та забезпечення ліками людей у прифронтових областях,

🔰 підтримку внутрішньо переміщених людей та їхню інтеграцію в новому середовищі тощо.

Як зазначив Президент України Володимир Зеленський, головна увага має бути зосереджена на «… життя будь-якої громади, бо життя кожної людини є одним і тим самим життям України – життям, яке ми маємо захистити від агресії росії.…».

Сьогодні, підсумовуючи рік, зійшлися на думці, що Україна була, є та буде готовою до будь-яких викликів завдяки єдності українського народу та солідарності цивілізованого світу!

І одним із інструментів, який дозволяє ефективно долати труднощі в умовах воєнного стану, – ефективна та дієва комунікація між різними рівнями влади задля вирішення проблемних питань. І цьому, власне, сприяє Конгрес як майданчик відкритого діалогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора