Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чемпіон світу з футболу - з Пістиня

Дата: 20.12.2023 19:52
Кількість переглядів: 108

Фото без опису
До Косівської дитячо-юнацької спортивної школи «Гірське орлятко» у секцію футболу Олег Гринюк потрапив ще зовсім маленьким шестирічним хлопчиком.

Наполегливість, допитливість та самодисципліна у поєднанні із досвідченістю та майстерністю своїх перших тренерів Дмитра Ганущака, Володимира Ганущака та Андрія Лукачука дали свої результати.

Фото без опису
Здавалося б, ще зовсім недавно юний аматор із Пістиня ганяв футбольного м’яча на стадіонах району та області, а сьогодні це вже професіональний самодостатній футболіст, який у складі Дефлімпійської збірної завоював для України «золото» на міжнародних змаганнях.

Світове чемпіонство Олег Гринюк виборов разом зі своїми друзями-спортсменами у місті Куала-Лумпур (Малайзія), де у період з 23 вересня по 7 жовтня 2023 року проходив Чемпіонат світу з футболу серед гравців з вадами слуху.

Фото без опису
Футболісти з України грали зі спортсменами із Таїланду, Сенегалу, Аргентини, Нігерії та Ірану. У вирішальній зустрічі нашій команді протистояла Японія. Синьо-жовті перемогли з рахунком 2:1 та здобули заслужений титул чемпіонів.

Сьогодні, 20 грудня 2023 року, Чемпіона світу з футболу Олега Гринюка вітали у Косові: голова районної військової адміністрації Наталія Кучма та голова районної ради Ганна Думітрак подякували футболісту за високі досягнення у спорті на славу рідної Косівщини.

Фото без опису
«Косівщина здавна славилася своїми спортивними здобутками. Приємно, що наш земляк із Пістиня став Чемпіоном світу з футболу. Це ще одна перемога до скарбнички спортивних здобутків наших спортсменів. Завдяки Вашій, Олеже, перемозі на міжнародних спортивних аренах високо здіймається наш синьо-жовтий стяг та звучить Гімн України. Ви – гордість нашого краю та всієї держави», - зазначила у своєму вітальному слові Наталія Кучма.

Очільниця району відзначила Олега Гринюка подякою Косівської районної військової адміністрації. Грошову винагороду Чемпіон світу родом з Пістиня отримав від ТОВ «PACTUM LINE». Слід додати, що ця компанія всебічно підтримує розвиток фізичної культури і спорту на Косівщині та є спонсором-партнером Косівської ДЮСШ «Гірське орлятко».

Фото без опису
Голова районної ради Ганна Думітрак побажала спортсмену наснаги та ще більшої працьовитості на нелегкій стежині футболіста у спорті вищих досягнень.

«Ще з раннього дитинства у Олега була мета, до якої він поступово йшов впевненими кроками. Стати Чемпіоном світу з футболу вихованцю нашої спортивної школи мріялося з перших днів тренувань на футбольному полі. Своєї цілі Олегу вдалося досягнути. Щиро бажаємо хлопцю не зупинятися на досягнутому, працювати над собою та досягати нових вершин у спорті», - додає директор Косівської ДЮСШ «Гірське орлятко» Дмитро Ганущак.

Фото без опису
Як ділиться сам спортсмен, якому присвоїли звання “Майстер спорту України”, він і надалі популяризуватиме своєю грою футбол, заохочуватиме дітей до занять спортом, бо спорт – це здоров’я та активне успішне життя.

Варто додати, що вчора голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук і голова обласної ради Олександр Сич за вагомі здобутки у спорті вручили Олегу Гринюку грошовий сертифікат на суму 25 000 грн.

Бажаємо Олегу нових злетів та перемог!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора