Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові діти заколядували понад 70тис.грн. для Українського війська

Дата: 28.12.2023 08:56
Кількість переглядів: 103

Фото без опису
У час війни по-іншому смакує Різдво… У нації, яка захищає рідну землю від ворога, інші цінності та пріоритети. Різдвяні приготування, які ще два роки тому оповивали дім кожної української сім’ї святковою атмосферою в очікуванні народження Спасителя світу, сьогодні змінилися на збір допомоги та готування смачних гостинців для військових на фронт.

Боронити Україну допомагають всі: маленькими волонтерами із великими серцями стають навіть діти.

Думка підтримати Українське військо у протистоянні російському загарбнику об’єднала довкола себе юних хористів дитячого церковного хору церкви Святого Василія Великого у Косові.

«Вітати колядою мешканців нашої громади та збирати кошти на Збройні Сили України діти вирішили одностайно: для цього ретельно готувалися, вивчали нові колядки, не пропускали жодної репетиції», - ділиться керівник дитячого церковного хору Світлана Лазован.

Свою першу коляду діти отримали від декана Косівського УГКЦ Романа Іванюлика. З благословення настоятеля церкви Святого Василія Великого о.Романа колядникам легко колядувалося: від хати до хати, з вертепом та скарбничкою на підтримку ЗСУ, несли діти звістку про Новонародженого Ісусика і бажали господарям здоров’я та миру.

Сьогодні дитячий церковний хор колядував і у Косівській районній військовій адміністрації. У стінах адміністрації дітей та їхнього керівника гостинно вітали заступник голови райдержадміністрації Василь Жмендак і керівник апарату райдержадміністрації Ірина Іванишин.

«У кожній господі, організації чи установі нам щиро були раді та щедро жертвували гроші для військових. За три дні колядувань дитячому церковному хору вдалося наколядувати понад 70тис.грн.», - додає у розмові Світлана Лазован.

Зібрані кошти діти планують передати на підтримку військовослужбовців із Косівської громади, які несуть службу у найгарячіших точках фронту.

«Серед хористів і діти, батьки яких зараз на фронті. Війна, на жаль, завчасно робить дітей дорослішими. Безмежно вдячні всім, хто підтримав нашу ініціативу та допоміг наколядувати таку суму для наших бійців», - підсумовує п. Світлана.

Тішить, що благородна справа юних косів’ян знайшла підтримку та відгукнулася у серцях небайдужих людей.

З Богом у прийдешній Новий Рік, який неодмінно ознаменується перемогою України над ворогом!

Відео для публікації люб'язно надала п.Світлана Лазован


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора