Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чи кожен сімейний лікар надає допомогу в сфері ментального здоров'я

Дата: 29.12.2023 11:33
Кількість переглядів: 122

Фото без опису
Допомога щодо психічного здоров'я в час війни вкрай важлива, тому в Програму медичних гарантій було додано новий пакет, який передбачає можливість пацієнта отримати її у сімейного лікаря. У межах пакета “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги” сімейний лікар, терапевт чи педіатр надає пацієнту базову допомогу щодо психічного здоров'я та складає план ведення і лікування пацієнта в межах своєї компетенції.

Для надання цієї допомоги сімейні лікарі, терапевти, педіатри та медсестри проходять спеціальне навчання за сертифікованою програмою mhGAP (Mental Health Gap Action Programme). Настанова mhGAP пропонує медичним працівникам протоколи діагностики та ведення поширених ментальних розладів, а також важливі інструменти для роботи.

Тож лікарі первинки, які пройшли навчання програми та працюють у закладі, який має договір з НСЗУ на пакет “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги”, можуть розпізнавати та діагностувати у пацієнтів перші прояви ментальних проблем і надавати допомогу.

Знайти заклад, де отримати допомогу в межах пакета можна на онлайн-мапі НСЗУ за посиланням: http://surl.li/opuck.

Як знайти заклад за допомогою онлайн-мапи, дивіться у відеороз'ясненні: http://surl.li/opudx

Детальніше про послуги з підтримки ментального здоров’я, які можна отримати у сімейного лікаря, читайте за посиланням: http://surl.li/jpnuz.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора