Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зміни в процедурі обліку та забезпечення тимчасовим житлом ВПО

Дата: 09.01.2024 09:08
Кількість переглядів: 61

Фото без опису
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звертає увагу на внесені зміни до постанови Кабміну від 29.04.2022 № 495, якою затверджений Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Ухвалені зміни передбачають, зокрема:

- ведення обліку громадян, які потребують житла для тимчасового проживання, навіть за відсутності такого фонду в громаді на момент їхнього звернення;

- визначені пріоритетні критерії надання житла для членів сім’ї військовослужбовців з числа ВПО та осіб, які здійснили повторне переміщення після 24 лютого 2022 року.

Дмитро Лубінець наголошує, що питання взяття ВПО на облік громадян, які потребують житло для тимчасового проживання, є вкрай необхідною умовою для їхньої інтеграції в приймаючих громадах. Це створює можливість сформувати статистику для ефективної політики на цьому напрямі та залучення інвестицій від держави й міжнародних партнерів.

Омбудсман закликає ВПО звертатись із заявою для взяття на облік громадян, які потребують житла для тимчасового проживання, до уповноваженого органу, в межах перебування на обліку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора