Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко: Опрацьовуємо стратегію забезпечення прав і свобод ветеранів війни

Дата: 09.01.2024 09:24
Кількість переглядів: 69

Фото без опису
Сьогодні заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко провела робочу нараду із начальником управління з питань ветеранської політики обласної державної адміністрації Романом Примичем, начальником управління організаційної роботи апарату ОДА Олесею Зрайко щодо реалізації на регіональному, місцевому рівнях державної політики із забезпечення прав і свобод ветеранів війни, членів їхніх сімей, родин загиблих (померлих, пропавших безвісти) захисників і захисниць України. Нарада відбувалася в онлайн-форматі для профільних заступників голів районних державних (військових) адміністрацій.

«Ми опрацьовуємо питання щодо ефективної реалізації ветеранської політики у районних державних (військових) адміністраціях та територіальних громадах, які надаватимуть послуги нашим пораненим захисникам і захисницям. Важливо також надавати необхідні послуги родинами загиблих, сім’ям військовослужбовців, демобілізованим, а також тим людям, у яких рідні пропали безвісти або перебувають у полоні російських агресорів, - зазначила Людмила Сірко. - Щоденних завдань у цьому напрямку дуже багато, оскільки наші воїни, їх родини щодня потребують допомоги з боку влади як обласної, так і місцевої. Необхідна зараз і підтримка громадськості, волонтерів та благодійних фондів. Тільки співпрацюючи разом, ми досягнемо тих необхідних результатів».

Посадовиця розповіла про важливість утворення структурних підрозділів в обласній, районних державних (військових) адміністраціях, територіальних громадах з питань ветеранської політики, а також робочі питання щодо створення ветеранських хабів у прикарпатських територіальних громадах, де військові, їх родини зможуть отримати необхідну психологічну підтримку, правову допомогу, відвідати різноманітні тренінги, індивідуальні юридичні, психологічні консультації та роботу громадських організацій. 

Також мовилося про створення виїзних мобільних бригад щодо роботи із ветеранами, їх сім’ями, реалізацію місцевих програм підтримки ветеранів, сімей постраждалих, загиблих у бойових діях, зниклих безвісти, надання адресних соціальних допомог, послуг для цих людей, виплати грошових компенсацій для придбання житла, забезпечення їх необхідними медичними препаратами, надання реабілітаційних послуг, а також роботу чат-ботів у соціальних мережах задля підтримки ветеранів.

Наголошувалося на важливості опрацювання аспектів адаптації ветеранів до мирного життя через роботу, алгоритми дій органів влади відповідно до потреб ветеранів та їх родин, підтримки ветеранів ЗСУ та роботу з членами родин захисників.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора