Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Косівщині проінспектували Пункти незламності

Дата: 09.01.2024 16:50
Кількість переглядів: 98

Фото без опису
9 січня 2024 року видався холодним та морозяним днем: місцями на Косівщині стовпчик термометра опустився до позначки мінус 24 градуси за шкалою Цельсія.

Через значне погіршення погодних умов сьогодні у районі інспектували Пункти незламності: вибірково перевірили функціонування трьох пунктів обігріву у Косівській та Яблунівській громадах.

Фото без опису

Робочу групу очолив заступник голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак. Разом із начальником Косівського РВ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Василем Ковалюком і головним спеціалістом відділу цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Віталієм Кардащуком Василь Жмендак обстежив Пункти незламності, які розгорнули на базі пожежних підрозділів у Косові та Яблунові, а також у приміщенні Яблунівського ліцею.

Фото без опису

У проінспектованих пунктах, які працюють цілодобово, є альтернативні джерела електроенергії, запас їжі та ліків, вода. Кожен такий пункт може вмістити до 20 осіб: тут можна зігрітися, відпочити з дороги, випити гарячого чаю, підзарядити телефон.

«На даний час на Косівщині створено понад 30 Пунктів незламності. Всі вони забезпечені автономними джерелами живлення, там є запас речей та засобів першої необхідності. Наразі дано доручення профільним структурним підрозділам райдержадміністрації у співпраці із територіальними громадами району забезпечити посилену роботу і доступ до локацій обігріву на період сильних морозів», - зазначив заступник голови райдержадміністрації Василь Жмендак.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора